School grappling Toernooi

In 2022 wordt voor het eerst een Scholieren-SchoolGrappling georganiseerd voor middelbaar onderwijs?  Een Leerkracht Lichamelijke opvoeding kan een ‘klas’ uitdagen om ‘samen’ deel te nemen, samen te oefenen, elkaar sterker te maken en te steunen in aanloop naar het toernooi.

SchoolGrappling is dan een concrete invulling van het ‘leerdoel zelfverdediging’ in de Lo lessen. We kunnen ook een SchoolGrapling Toernooi op jullie school organiseren met deelname van alle klassen en richtingen. 

Wie

Alle graden van het middelbaar.  

Praktisch

Eens de school zich heeft ingeschreven wordt er een voorbereidende les gepland waarbij de klas die de uitdaging aangaat kennismaakt met de regels van een SchoolGrappling toernooi. We kunnen de school puzzelmatten ter beschikking stellen zodat de klas zich extra kan voorbereiden op het toernooi en extra trainingsmomenten inlassen tijdens de lessen LO en of de middagpauze. De deelnemers dienen allen tijdig ingeschreven te worden op deze website met vermelding van geslacht, leeftijd en gewicht. Op basis van deze achtereenvolgende gegevens worden de gevechtpoules gemaakt. De deelnemers van een klas komen dan ook in verschillende poules terecht waar elk probeert de gouden medaille binnen te halen. 

 

Tip!

Zeker een aanrader voor klassen die nood hebben aan een uitdagende activiteit die samenwerking en voorbereiding van de hele klas vereist. Stel ons de klas voor en wij komen hen uitdagen! Durven ze, als klas, de uitdaging aangaan?