Meester voor één dag

Schakel een klas van het middelbaar in als Referee voor een Schoolgrappling toernooi! Vele basisscholen nemen reeds deel aan SchoolGrappling- toernooien.  Elke leerling van een klas middelbaar krijgt voor een schooldag of dagdeel de verantwoordelijkheid om de rol van Referee op te nemen voor een groep kids.  

 

Wie

Klassen van allerlei richtingen kunnen zich kandidaat stellen om voor ‘Eén dag Meester te zijn’ en de rol van referee op te nemen. Sommige richtingen hebben meer affiniteit met de opdracht.  

Praktisch

Stel je klas of school kandidaat en we geven de data door van de toernooien? Deze data kan je ook terugvinden op deze website onder agenda toernooien. Vervolgens plannen we samen een actieve les in om de leerlingen voor te bereiden op de taak van SchoolGrappling – Referee , dit kan tijdens de les Lo, middagpauze,…  Indien de school niet over een zachte ondergrond beschikt kunnen we puzzelmatten meebrengen, voorzie dan parking voor onze vrachtwagen-meubelbak. 

Tip!

Sommige scholen hebben deze opdracht mee opgenomen in het pedagogisch plan als een concrete invulling van dienstbaarheid en staatsburgerschap. Andere scholen nemen het tevens mee op voor het taalstimulerend aspect.