KLEUTERS WORDEN NINJAS​

Kleuterklassen worden uitgedaagd met Ninja proeven. Ze krijgen hiervoor de hulp van een klas uit de basisschool die leren zorg dragen voor de kleuters van hun school.

De leerlingen versterken hun taalvaardigheid tijdens het animeren van de kleine (kleuter) Ninja’s. De koppels dienen samen te werken om de Ninja proeven te volbrengen. Er is er veel fysiek contact, Ninja knuffelproeven als het ware.

Een superleuk sportmoment voor kleuters terwijl de leerlingen basisschool andere leerdoelen ophalen.  

 

Voor Wie

Alle kleuterklassen en 2de & 3de graad van de basisschool. Deze workshop kan ook onderdeel uitmaken van een bezoek aan Brussel, waarbij we met een klas 3de graad BS of secundair een kleuterklas gaan ophalen. Samen wandelen ze naar de sportzaal van onze partner sportclub BBJJA te Koekelberg.

Ps. We hebben deze activiteit al geanimeerd met de ouders van de kinderen van de kleuters.

Praktisch

Tijdens een halve of hele schooldag worden alle kleuterklassen verbonden met een klas uit 3de of 2de graad basisschool. We brengen voldoende puzzelmatjes mee en nodige spelmaterialen. Voorzie voldoende ruimte zodat we tussen de 60 tot 80m2 puzzelmatjes kunnen plaatsen en ook parking voor onze ninja-vrachtwagen.

Tip!

‘Hier slaapt een Ninja!’ Werk aan het Ninja thema in aanloop van deze workshop. Leerlingen van de basisschool kunnen een oorkonde maken waarin ze verklaren dat de kleuter genaamd ‘….’ vanaf heden dient aangesproken te worden als ‘Ninja + naam’.   

De kleuters kunnen een (deurklink) Ninja tekening inkleuren voor hun slaapkamer met opschrift: ‘Hier slaapt een Ninja’.