Ninja’s leren vechten

Ninja’s houden van speelvechten. Ze oefenen dagelijks en jJaarlijks nemen ze met hun Ninjaschool deel aan een Ninja -toernooi, ze noemen het een ‘ SchoolGrappling toernooi’. Tijdens deze workshop maken ze kennis met de spelregels van een Ninja toernooi.

De Ninja’s leren zich te verdedigen met de Duizendpoot, de Egel, de Muizenval,… Winnen kunnen ze dan weer met de Paard, Krokodil & Koala”. Deze les kan een initiatie-les zijn  die hen voorbereid op hun deelname aan een Ninja- SchoolGrappling toernooi (zie verder). 

Wie

Vanaf 1ste graad basisschool. 

Praktisch

We hebben een zachte ondergrond nodig die voldoende groot is. Indien de school niet over matten beschikt kunnen we ook puzzelmatten meebrengen, voorzie dan wel parkingplaats voor onze meubelbak (vrachtwagen). We voorzien 60 tot 80m2 matten afhankelijk van de grote van de groepen.   

Ps. Deze sessie kan ook aangeboden in de sportzaal van onze partnerorganisatie BBJJA te Koekelberg.  

Tip!

Indien je school nog niet heeft deelgenomen aan een Ninja SchoolGrappling toernooi kan deze initiatie-les de directie en leerkrachten vertrouwen geven in het concept. De school kan er de meerwaarde van het speelvechten leren kenen.

Dit kan een opstap zijn om Grappling op te nemen in het pedagogisch concept van de school en eventueel jaarlijks een SchoolGrappling toernooi te herbergen of deel te nemen.