Ninja’s en de dieren

Ninja’s zijn dikke vrienden van de dieren. Samen leren de Ninja’s alle dieren kennen. De Ninja’s stoeien met de beer, de krokodil, de leeuwen, … ze leren elkaar en zichzelf kennen. Een les ravotten is leren samenwerken, elkaars grenzen verkennen, je eigen grenzen verkennen.

Elkaar vastpakken en fysiek contact staat centraal, speelvechten en knuffelen. Ze leren de ‘Berengreep’, ‘Poezengreep’,… maken kennis met de ‘Baby-kangoeroe’, …  

 

Wie

1ste en 2de graad basisschool. 

Praktisch

We hebben  een zachte ondergrond nodig van circa 40m2.  We kunnen ook zelf puzzelmatten meebrengen, voorzie dan een parking voor onze meubelbak (vrachtwagen). 

Ps. Deze les  kan ook aangeboden in de sportzaal van onze partnerorganisatie BBJJA te Koekelberg.  

Tip!

Bekijk samen met de kinderen een documentaire over de natuur. Kleine leeuwtjes, … die met elkaar ravotten. Speelvechten  bereid je voor op het leven. Je leert je fysieke capaciteiten kennen, je leert je grenzen aan te geven en ze te verleggen.    

We kunnen deze les ook geven in een andere taal. Zo kunnen de kinderen alle dierennamen  leren kennen benoemen in het Frans of Engels. We geven de dierennamen dan op voorhand door aan de klasleerkracht zodat voorafgaand aan de Ninja-les reeds kunnen worden ingeoefend.